Eestimaa pakub kohaliku värske toorainena meile ohtralt vajalikku turgutust, mis lisaks parajale liikumisele ja heale unele aitab kahtlemata end nii vaimus kui kehas välja puhata. Eesti supertoitude artiklites tutvustame lihtsalt järgitavaid retsepte tuntud Eesti tippkokkadelt. Järgnevalt tuleb juttu Eesti ehk populaarseimast aiamarjast - mustsõstrast, mida võib leida kasvamas pea igas koduaias. Moosid, magustoidud, siirupid, mahlad, koogid – mustsõstar sobib igale poole!
Idüllilise Kaberneeme rannaküla jahtsadamas tegutseva OKO Resto peakokk Joonas Koppel jagab oma värskemaid retsepte, kus ta on kasutanud just mustsõstart.
Purusta mustsõstrad blenderis ja lase läbi sõela. Seejärel lisa kitsejuust ning sega see mustsõstramahlaga. Hõõru segu läbi sõela. Serveerimisel aseta saiakepikesed või leivalaastud juustu-mustsõstrasegule. Lisa värsked rohelised lehed ja suvelilleõied.
Blenderda värsked mustsõstrad, oliiviõli ja suhkur ning lase segu läbi sõela. Mikserda vanillijäätis koos kõrvitsaseemneõliga. Sega eraldi kausis mustsõstrad tuhksuhkruga. Serveeri värskelt!
Võta suur veini- või kokteiliklaas, pigista sinna laimidest mahl ning lisa mustsõstrad. Seejärel lisa sidrunheinasiirup ja gin, mõned mustsõstralehed ja hõõru sõstraid veidi, et mahl neist välja tuleks. Lisa jää, toonik või mullivesi ja kaunista mustsõstralehekestega.